subsidie aanvraag foto

ISDE Subsidie aanvragen voor uw LG warmtepomp en -boiler

Woningeigenaren kunnen vanaf 24 januari 2023 de ISDE aanvragen. Zakelijke gebruikers al vanaf 2 januari 2023.

Beschikbaar budget (landelijk)
Er is € 350 miljoen beschikbaar in 2023. Dit budget is er voor investeringen in isolatiemaatregelen, de elektrische kookvoorziening, warmtepompen, zonneboilers en warmtenetaansluitingen.
Bent u eigenaar van een koopwoning? En is dit uw hoofdverblijf? Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u subsidie aanvragen voor een (hybride) warmtepomp en warmtepompboiler. U ontvangt minimaal € 500 subsidie voor een warmtepomp, afhankelijk van het type dat u kiest.

Dus wilt u een ISDE Subsidie aanvragen voor uw LG warmtepomp en/of warmtepompboiler?

Voorwaarden
Wilt u weten of u aan de voorwaarden voldoet om subsidie te krijgen? Het ministerie beschrijft hieronder de voorwaarden:
– De warmtepomp is een nieuw product en is dus geen tweedehands of gebruikt product.
– De warmtepomp heeft maximaal een thermisch vermogen van 400 kW. Voor geschakelde installaties geldt een gezamenlijk maximum van een thermisch vermogen van 500 kW.
– U vraagt subsidie aan voor een warmtepomp voor ruimteverwarming of tapwaterverwarming. U krijgt geen subsidie voor een warmtepompdroger.
– U laat de warmtepomp installeren in een woning met een bouwjaar voor 1 januari 2019. Of u kunt aantonen dat de omgevingsvergunning van het bouwwerk voor 1 juli 2018 is aangevraagd.
– U laat de warmtepomp installeren, daarna dient u de subsidieaanvraag in.
– De installatie is gedaan door een bouwinstallatiebedrijf. De installatie mag u niet zelf doen.
– U bent in het bezit van een factuur en betaalbewijs van de aanschaf en installatie van uw warmtepomp.
– U vraagt binnen 24 maanden na de installatie van de warmtepomp de subsidie aan.

Meldcodelijst
Controleer voordat u de maatregel aanschaft, of deze op de meldcodelijst staat. De meldcodelijsten voor warmtepompen van LG vindt u in de lijst, via de link hieronder.
Staat uw warmtepomp op de lijst? Kies dan in uw aanvraag de meldcode van de warmtepomp. De meldcode betekent dat uw maatregel voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie.

Even een rekenvoorbeeld:
Uw Warmte Specialist levert levert twee typen LG warmtepompboilers. Ook deze boilers staan op de meldcodelijst. We maken even een rekensom wat de subsidie voor u kan betekenen.
• Het indicatieve subsidiebedrag voor de WH20S is EUR725. Op het moment van het schrijven van deze blog verkoopt Uw Warmte Specialist deze serie voor: EUR 2.250,-. Trek hier de EUR 750,- van af en uw investering (excl. installatiekosten) is EUR 1.500,-
• Als we de 270 liter warmtepompboiler (WH27S) even doorrekenen met de tabel van de overheid, komen we op: EUR 2.595 -/- 925 is EUR 1.670 (excl. installatiekosten).

Met de subsidieregeling wordt de aanschaf van een warmtepompboiler ineens stukken aantrekkelijker.

Enkele rekenvoorbeelden voor onze producten:
Warmtepomp subsidies

Meer weten en subsidie aanvragen? Ga naar RVO
Of klik even hier op onze site.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *