Hoe reinig je het filter van jouw LG airco?

Airco onderhoud
Het filter in uw airconditioning zorgt ervoor dat uw airconditioning goed werkt én een optimale luchtkwaliteit levert. Het is dus belangrijk dat deze filters in prima conditie zijn. Dat betekent dat de luchtfilters regelmatig gereinigd en ook vervangen moeten worden.
Het reinigen van de luchtfilters van uw airconditioning zorgt ervoor dat de filters optimaal kunnen werken. Wij adviseren u om de filters van uw airconditioning minimaal vier keer per jaar te reinigen.
Een airco schoonmaken en onderhouden lijkt misschien moeilijk, maar dat valt best mee.
Zie je iets dat je onbekend voorkomt bij de airco en vertrouw je het niet? Neem dan altijd contact op met een erkende installateur. Dankzij dit stappenplan met eenvoudige schoonmaaktips functioneert je airco altijd goed en gaat het apparaat ook nog eens langer mee. Kortom: Hoe reinig je het filter van jouw LG airco?

Je airco schoonmaken in deze 5 stappen:
1. Schakel de stroom uit
Wat je ook gaat doen, zet het apparaat uit en schakel altijd de stroomtoevoer naar de airco uit voor je aan de slag gaat.
2. Filters schoonmaken
Maak de binnenkant van de filters schoon met behulp van een stofzuiger. Verwijder voorzichtig alle stof van de filters met de borstel. Hierna spoel je ze af met lauwwarm water. Laat de filters goed drogen voordat je ze terugplaatst in de airco. Let op: deze stap geldt dus niet voor de binnenkant van de filters. Dit kan namelijk schadelijk zijn voor het apparaat.
3. De ventilator/spoel schoonmaken
Maak het ventilatorcompartiment open en verwijder met een stofzuiger het stof en vuil. Restjes vuil kun je verwijderen met een zachte vochtige doek.
4. De afvoerbuis schoonmaken
Maak de afvoerbuis los. Is de buis verstopt of groeien er algen in, vervang de buis dan. Zo niet, dan kun je de afvoerbuis schoonmaken met een kleine borstel of een pijpenrager.
5. Check de elektriciteitskabels
Check altijd of de elektrakabels in orde zijn als je klaar bent met schoonmaken.
Alles in orde? Sluit dan de stroom weer aan en laat de airco nog even in de ventilatorstand staan.

Filters vervangen?
Het onderhoud van uw airconditioning bestaat o.a. uit het reinigen en controleren van de filters van uw airco. Wij adviseren u om uw airconditioning minimaal 1 keer per jaar te laten onderhouden. Hoe vaak de filters van uw airconditioning vervangen moeten worden is afhankelijk van de omstandigheden; druk autoverkeer en sterke luchtverontreiniging zorgen ervoor dat de luchtfilters van uw airco harder moeten werken om de aangevoerde lucht te zuiveren. De filters van uw airconditioning zullen dan jaarlijks vervangen moeten worden; dit zal de monteur tijdens het onderhoud aangeven.

Kijk ook even naar deze video van LG over het schoonmaken van de filters

https://www.youtube.com/watch?v=RP5sxwYJJR0

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *