LG Airco 768x432 1

LG airco en duurzaamheid

Bij LG werken ze hard aan duurzaamheid en energiezuinige producten. Door hun innovatieve inverter technologie zijn de LG airco’s in staat om zowel eersteklas koeling als verwarming te bieden, en dat terwijl het energieverbruik aanzienlijk verlaagd wordt. Deze zeer geavanceerde en energiebesparende technologie voldoet volledig aan de laatste Europese energie normen.

Dit maakt de airconditioners van LG dus de ideale oplossing voor mensen die bewust bezig zijn om hun energieverbruik te verlagen, maar niet bestand zijn tegen het warme weer waar we vandaag de dag mee te maken hebben. Door de energiezuinigheid van LG hebben de meeste producten dan ook het A++ label. Dit komt doordat deze producten gebruik maken van unieke Active energy Control technologie.

Koudemiddel

Naast het feit dat de LG airco dus een stuk energiezuiniger is, gebruikt LG ook een alternatief als koudemiddel, in plaats van HFK’s. Dit vernieuwende koudemiddel draagt de naam R-32. Het voordeel van R-32 is dat het een veel lager Global Warming Potential (GWP) heeft dan ouderwetse HFK’s. Dit wil zeggen dat R-32 veel minder bijdraagt aan het broeikaseffect dan koudemiddelen die voorheen in airconditioners gebruikt werden. R-32 vermindert het effect op de ozonlaag namelijk met wel één derde.

LG Dual

Andere voordelen van een LG airco

De airconditioners zijn dus een stuk minder schadelijk voor het milieu dan de traditionele airconditioner. Dit komt doordat de airconditioners van LG veel minder energie verbruiken dan de alom bekende airconditioning. Bovendien is het zo dat LG gebruik maakt van een alternatief koudemiddel, welke de ozonlaag minder belast. Helaas is er niks bekend over de duurzaamheid van de grondstoffen die gebruikt worden voor het maken van de LG airco. Maar door het energiezuinige verbruik en het alternatieve koudemiddel zijn de airconditioners van LG een milieuvriendelijk alternatief voor degene die toch graag een airconditioner aanschaft.

Naast het feit dat een LG airco beter is voor het milieu, heeft een airco van LG nog veel meer voordelen. Zo is het met de meeste airco’s van LG mogelijk om zowel een ruimte te verkoelen als een ruimte te verwarmen. Bovendien is de nieuwste lading airconditioners van LG uitgerust met krachtige en effectieve luchtfilters. Deze luchtfilters filteren niet alleen vieze luchtjes, ze kunnen je ook enigszins beschermen tegen allergenen en virussen die door de lucht verspreid worden. Op deze manieren creëren de airconditioners van LG een schonere en aangenamere woonomgeving.

Wil je graag meerdere kamers tegelijk koelen? Ook dan heeft LG de perfecte oplossing. Deze oplossing heeft de vorm van de LG airco split unit. De LG multi split airco’s bestaan namelijk uit één buiten unit en twee of meer binnen units. Daar komt nog eens bij dat de airconditioners van LG zeer gemakkelijk te installeren en te onderhouden zijn. Naast al deze fantastische voordelen wat betreft het gebruik weet LG maar al te goed dat het oog ook wat wilt. Daarom zijn hun airco’s ook zeer stijlvol en soms zelfs een regelrechte design airco.

Welke alternatieven zijn er nog meer?

De LG airco is dus een fantastisch en milieuvriendelijk alternatief op de traditionele airconditioner. Naast het feit dat de airco’s van LG minder energie verbruiken en gebruik maken van een koude middel welke een minder schadelijk effect hebben op de ozonlaag, bieden de airco’s van LG nog meer voordelen. Zo zijn de meeste airco’s van LG bijvoorbeeld in staat om een ruimte te koelen en verwarmen. Ook kunnen de airco’s de lucht zuiveren dankzij de krachtige filters. Bovendien zijn ze gemakkelijk te installeren en te onderhouden. Bron: verduurzaming.nl

Vergelijkbare berichten